1 Şubat 2017 Çarşamba

ETLİ YAPRAK SARMA (Arapkir Dolaması)

Malzemeler
500 gr salamura Arapgir yaprağı
250 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı bulgur
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı
Yapılışı
Bulgur ve yaprak sıcak su ile yıkanır.
Soğanlar yemeklik doğranır.Bulgur, soğan, maydanoz, birer kaşık domates ve biber salçası ve baharatları ekleyip iç harcını hazırlıyoruz.
Yapraklara bir tatlı kaşığı iç harçtan koyup küçük küçük sarıyoruz.Tencerenin altına yaprak serip Arapkir usulü dolamalarımızı yerleştiriyoruz.
Arapkir yaprağını hem ekşi hem de ince ipek  gibi olması sebebiyle çok severim.
En üste bir porselen tabağı ters çevirip tencerenin yarısına kadar kaynar su ekliyoruz.Kısık ateşte 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişince yağda birer kaşık karışık salçayı eritip dolamaların üzerinde gezdiriyoruz.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok: