2 Şubat 2017 Perşembe

BALKABAKLI PİZZA

Malzemeler 
Hamuru için;
7 gr  maya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı un
Sosu için;
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Üzerine;
130 gr Mozarella peyniri ya da dil peyniri
250 gr balkabağı 
taze fesleğen
karabiber ve tuz
Yapılışı
Hamuru yoğurup sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Bu ölçüyle bir orta boy pizza elde ediyoruz.
Diğer tarafta ince kesilmiş balkabağını iki yağlı kağıt arasında 180 derece fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirmeye bırakıyoruz.
Pizza hamurunu açıp üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.Peynir toplarını ve önceden pişirdiğimiz balkabağı dilimlerini dizip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.Fesleğenle servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok: