15 Kasım 2016 Salı

COOK ETKİNLİĞİ

Cook, hayatımızı kolaylaştıran ürünlere bir yenisini daha ekledi.Türkiye'de geliştirilen ve patent başvurusu onaylanan Cook Bas & Kes Streç Kesici 5 ayrı renk seçeneğiyle biz tüketicilerle Aralık ayında buluşuyor.

Ricotta Kek frambuaz sosla..
MSA'da Cook ürünleriyle İtalyan Mutfağı lezzetlerini pişirip afiyetle yedik hep beraber..

Dana Antrikot baby patates ile..

Pesto Soslu Fettuccine
Malzemeler( 2 kişilik)
Hamuru için:
200 gr un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pesto sos için:
50 gr fesleğen
50 gr maydanoz
50 gr dolmalık fıstık (suda bekletilmiş)
50 gr parmesan peyniri
Tuz-Karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml krema 
Yapılışı
Hamuru yoğurup Streç filme sarıp 30 dakika dolapta dinlendiriyoruz.
Hamuru ikiye bölüp makarna kesme makinesinde 2 numaraya kadar inceltip erişte kesme kısmında çekiyoruz.Birbirine yapışmaması için un serpiyoruz.
Kaynar suda aldante kıvamında 5 dakika haşlıyoruz.
Diğer tarafta krema hariç tüm malzemeyi robotta çekiyoruz.
Tavada kremayı ısıtıp pesto sos ile birleştiriyoruz.Makarnaları içine atıp tavada çevirip servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.







Hiç yorum yok: