10 Ekim 2016 Pazartesi

FOOD PROJECT ATÖLYE GÜNLERİ 1

Geçen hafta Blogger arkadaşlarımla yine harika bir workshopa imza attık.Sevgili Bige Şef'le beraber Moda Food Project'te üç farklı reçete çalıştık.
Bu arada Bige Şef yurtdışında Patisserie Chef olarak eğitim almış ve çalışmış aslında eğitim şefi kendisi..
Reçeteleri çok başarılı ve anlatımı da çok keyifli..
Cafede haftasonları açık büfe kahvaltı çok rağbet görüyor.Fırından yeni çıkmış ekmekler, zeytinyağlılar, kekler, börekler ve benim çok sevdiğim bir tatlı olan Elmalı crumble var..Üstelik 29₺.
Kahveseverlerin de çok sevdiği ve geldiği bir mekan.Dekorasyonuyla da ilgi çekiyor baktığınız her yerde ayrı bir reçete var.İster çekip alın ister kendi tarifinizi asın mekan sıcaklığı ve samimiyetiyle sizi kavrıyor.
Food Project'te artık atölye günleri başlıyor. İlkini birlikte gerçekleştirdik devamı gelecek..
Bu nefis limonataları Bige Şef hazırlıyor.Lavantalı ve tarçınlıya bayıldım doğrusu..


PAİN DE CAMPAİGNE KÖY EKMEĞİ

225 gr. un
75   gr. köy unu
8     gr. yaş maya,
6     gr. tuz
15   gr. tereyağı
205 ml. su
150 gr. mayalı hamur
Serpmek içim ekstra köy unu

Yapılışı:

1- Bütün malzemeler bir araya getirilir. Yoğurularak birbirine yedirilir. Ele yapışan bir hamur tutulur. Eller unlanarak hamur toplanır.
2- 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
3- Mayalanan hamura istenilen ekmek şekli verilir, yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur ve tekrar hamur 2 kat oluncaya kadar mayalandırılır.
4- 200 derecede 45 dakika kadar ya da sadece mutfak değil, bütün ev mis gibi kokuncaya kadar pişirilir.

Peynirli Tavuk çok pratik ve oldukça lezzetli bir tarif..

Mango Soslu Brownie


Food Project Moda

Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:33 Moda / Kadıköy




Tel:  





1 yorum:

Balina dedi ki...

Hemen ekmeği yapmaya koyuldum. Bakalım ne çıkacak.