10 Şubat 2016 Çarşamba

PORTOKALOPİTA

Bir Greek tatlısı olan Portokalopita nın işte orjinal tarifi;

Malzemeler
5 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvı yağ
500 gr hazır baklava yufkası
3 portakal
1/2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 portakalın suyu ve kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Önce şerbeti kaynatıyoruz.Portakalın suyunu sıkıp kabuklarıyla ve tarçınla birlikte tüm malzemeyi 8 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
2 portakalın önce kabuğunu rendeliyoruz sonra sıkıp suyunu alıyoruz.1 portakalı da üzerini süslemek için ayırıyoruz.
Yumurta, şeker, yoğurt, yağ, portakal suyu, portakal rendesi ve kabartma tozunu karıştırma kabına alıp mikserle çırpıyoruz.
Dikdörtgen ya da kare tepsimizi yağlayıp hazır baklava yufkamızı el yordamıyla parçalıyoruz.

Sıvı karışımımızı döküp spatula yardımı ile karıştırıp yayıyoruz.
Üzerini portakal dilimleri ile süslüyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetimizi döküyoruz.
Afiyetler olsun..





Hiç yorum yok: