25 Aralık 2015 Cuma

COOK YILBAŞI ÖZEL



Cook ile Yılbaşı Özel 
Narlı ve Kestaneli İç Pilav
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 6-8 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 20 dk
Malzemeler;
600 gr. Pirinç
100 gr. Tereyağı
1 lt Tavuk Suyu
200 gr. Nar Ayıklanmış
250 gr. Kestane Soyulmuş, Haşlanmış
150 gr. Kuş Üzümü Ilık suda bekletilmiş
50 gr. Çam Fıstığı
2 adet Küp Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
80 ml. Zeytinyağı
1 adet Kuru Soğan
1 çay kaşığı Karabiber
2 çay kaşığı Yenibahar
1 çay kaşığı Tarçın
Hazırlanışı;
Bir tencere de tereyağını eritin. İçerisine zeytinyağını ekleyerek
içerisine çam fıstıklarını içerisine atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyerek
saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.
Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Daha
sonra içerisine tavuk suyunu, baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra
kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zaman
kala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın. Altını kapatıp
demlenmesini bekleyin.

Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4-8 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 10 dk
Malzemeler; 
8 adet Brüksel Lahanası
2 adet Havuç
1 adet Brokoli
1 adet Karnıbahar
1 adet Patates
Zeytinyağı
Tuz
Tane Karabiber
1 çay kaşığı köri
2 diş sarımsak
Hazırlanışı;
Sebzeleri soyup temizleyin. Birbirlerine eş olacak şekilde doğrayın.
Tüm sebzeleri karıştırıp tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandırın.
Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa
alın. Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekleyin.
Sebzeleri aparata veya kevgire alıp yumuşayana kadar tencerenin
üzerinde tutun.

Hindi Tandır
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 90 dk
Malzemeler;
1 adet Hindi But
1 adet Kereviz Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Havuç Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Soğan Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Patates Soyulmuş, İri doğranmış
8 diş Sarımsak
10 dal Taze Kekik
Hardal
Tuz
Tane Karabiber
Hazırlanışı;
Hindi butu açarak kemiğini çıkarın. Hindi butunun derili tarafına
bıçakla çizikler atın. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin.
Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün, tuz ve karabiber ile
tatlandırın, taze kekiğin yarısını koyun, sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun. 
Hindi butunu katlayarak sarın. Fırın ipi ile bağlayın. Isıtılmış tavada tüm
yüzeylerini izleyip tavadan alın. Ardında tavaya sebzeleri atıp kavurun. Tavaya
yapışan parçaları temizlemek için bir miktar su ekleyin. Hindi tandırı da tekrar
tavaya alıp nemlendirin.
Tezgahın üzerine Cook Strech Film i yayın. Hindi butu sıkıca sarın.
Ardında Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın.
Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın.
Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin.
200 C ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 C ye düşürüp bir saat
daha pişirin.

Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 2 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk
Malzemeler;
1 kg balkabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tohumu
Krema için;
Toz Fıstık
Kaymak
Krema
Hazırlanışı;
Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip
zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber
serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin.
Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin.
Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.

1 yorum:

birgül erdogan dedi ki...

Beraber menü hazırlamak çok güzeldi. Sevgiler