17 Ekim 2015 Cumartesi

NORVEÇ DENİZ ÜRÜNLERİ


Bugüne kadar aldığı altın, gümüş ve bronz madalyalarla Bocuse d’Or’un (Dünyanın En Prestijli Aşçılık Yarışması) yıldızı parlayan, Norveç Mutfak Takımı’nın kaptanı altın madalyalı Şef Jostein Medhus, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak İstanbul Nişantaşı Sushico da  bloggerlarla buluştu.
Somon çiğ olarak yiyebileceğiniz tek balıktır.
Suşi için taze somonu en doğru kullanma süresi 5 gün sonradır.Balık üzerindeki kaslar bu süreçte rahatlar ve kesim için daha kolay hale gelir.
Somonu pişmiş olarak yemek isterseniz 150 derece fırında 10 dakika pişirmek yeterlidir.Fazla pişirmek somonu kurutur.
Sade Sashimi Norveç Somonuyla müthiş lezzetli..
Somon Sashimi
200 gr somon fileto
1 yemek kaşığı susam
Maldon tuzu
1 yemek kaşığı gari(suşi zencefili)
Ponzu Balı:
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 lime limon suyu
1/2 yemek kaşığı susam yağı
Yapılışı
Somonu ince dilimleyin.Servis etmeden önce tuzunu ve susamı serpin.Sosuyla servis edin.


Philadelphia roll suşi en sevdiğim..
Malzemeler
Nori(yosun)
Pirinç
Somon
Salatalık
Krem peynir
Susam
Yapılışı
Nori üzerine pirinç serilir.60 gr somon 2 parçaya kesilir ve tam yosunun ortasına konur.Somon ve salatalık ilave edilir.Yosun içinde kalacak şekilde sarılır ve susamla kaplanır.Son olarak 6 parçaya kesilerek servis edilir.
Sashimiyi Hürmüz'le de pişirebilirsiniz..



Hiç yorum yok: