4 Eylül 2015 Cuma

SİYEZ BULGUR PİLAVI

Geçen hafta davetli olduğum Kastamonu Hasat Şenliği'nde yöreye özgü Siyez Bulguru nu tanıma imkanı elde ettim.
Hafif tütsülenmiş tadıyla tereyağını biraraya getirince damaklar bayram ediyor..
İksir Resort Town'un tatlı sahibesi İksir Hanım üreticiyle tüketiciyi birinci elden biraraya getiren yöreye özgü doğal ürünleri bulabileceğiniz bir site kurmuş. www.kastamonudogalurunler.com dan ulaşabilirsiniz.
Siyez bulgurunun en önemli özelliği yüzyıllardır genetiğini bozmadan süregelen bir bulgur çeşidi olması.
Malzemeler
1 su bardağı siyez bulguru
2 su bardağı kaynar su
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Tencereye yağı koyup bulguru çok az kavuruyoruz.Suyunu ve tuzunu ekledikten sonra  20 dakika kısık ateşte demlendiriyoruz.
Afiyetler olsun..

1 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

Afiyetler olsun. Funda Hanım. Yarasın ve ellerinize sağlık. Siyez bulguru sadece Taşköprü sarımsağı gibi Kastamonu toprağını seven ve aynı şekilde çok denendiği halde dünyada dahi yetiştirilemeyen buğday. Bende Yöre ağzı ile eğşili(ekşili) pilav yapmanızı öneririm. Eğer sulu ayranlı lezzetleri seviyorsanız mutlaka deneyin derim.