6 Eylül 2015 Pazar

COOK ETKİNLİĞİ SEBZELİ LAZANYA TARİFİ

Cook, Alüminyum Folyo ile Yağlı Pişirme Kağıdını Birleştirdi!
Mutfaklarınıza harika bir ürün misafir geldi, Cook Çok Amaçlı Folyo..
Alüminyum folyoların sıcak ortamda sağlıksız olduğu söylentilerine karşı Cook Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu tamamen Türkiye'de üretilen bu yeni ürünün ihtiyacı karşılayacağını açıkladı.


Üzeri çok Amaçlı Folyo ile pişirilen sebzeli lazanya


Soğan Cloute beşamel yaparken kullanılan bir teknik..
Sebzeli Lazanya
Malzemeler
Hamuru için:
300 gr un
3 adet yumurta
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sebzeli Harcı için:
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızıbiber
50 gr domates salçası
2 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
500ml kahverengi et suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz karabiber
Zeytinyağı
Beşamel Sos için:
60 gr tereyağı
60 gr un
500ml süt
1 gr toz muskat
1/2 adet soğan
3 diş karanfil
1 adet Defne Yaprağı 
Tuz- karabiber
Yapılışı
Hamuru yoğurup 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.Tavaya yağ koyup sırasıyla yemeklik doğranmış soğanı, havucu, kırmızıbiberi, kabağı ve sarımsağı soteliyoruz.Sirkeyi ekliyoruz.
Salçayı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.Ardından küp doğranmış domatesi ve et suyunu ekleyip ocakta çektiriyoruz.Taze kekik, tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.
Beşamel sos için sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın.Ayrı bir tavada tereyağını unla kavurun ve sütü ekleyip sürekli karıştırın.Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin.
Metal bir kalıbın en altına beşamel sürüp makarna makinesinde açtığımız lazanyayı yerleştiriyoruz.Üzerine beşamel sürüp harcımızdan bir miktar yayıyoruz.Dilerseniz Aralarına parmesan rendesi serpiştirebilirsiniz.
Her kat için aynı işlemi bitene kadar tekrarlıyoruz.Çok Amaçlı Folyo ile üzerini kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. folyoyu çıkardıktan sonra üzeri kızarana fırında tutuyoruz.Afiyetler olsun.





Hiç yorum yok: