5 Ağustos 2015 Çarşamba

WHİTE MİLL CAFE


LEZZET YAZARLARI DERNEĞİ, İLK GENEL KURUL TOPLANTISINI
CİHANGİR WHITEMILL CAFE'DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye Lezzet Hareketi çatısı altında kurulan Lezzet Yazarları Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, 30.07.2015 tarihinde Cihangir Susam Sokağı’nın ünlü mekanı Whitemill Cafe’degerçekleştirildi. Gizli bahçesi, elegant dekorasyonu, sağlıklı ve nefis lezzetleriyle; LYD derneği üyelerinin Genel kurul toplantısına bu sıcak atmosferiyle ev sahipliği yaptı.   Akşam yemeğinde mekanın özel lezzetlerinin tadımı gerçekleştirildi. Sağlıklı ve leziz sunumların yer aldığı menüde; Serpme Mezeler; Kırmızı pirinç pilavı eşliğinde bademli pilav; Erişteli Mercimek ve Körpe Ot Salatası Eşliğinde Buharda Somon; Patates Püresi, Mantar ve Siyah Pilav Eşliğinde Izgara Dana Bonfile lezzetiyle ve sunumuyla büyük beğeni topladı. Tatlı tadımında ise ; Passion Fruit Cheesecake, Çilekli  Milföy ve Tiramisuya, Lezzet Yazarları Derneği üyeleri tarafından tam not verildi.
Toplantı; LYD Başkanı Ünlü Şef Özlem Mekik ve Türkiye Lezzet Hareketi Başkanı Vasfi Pakman'ın sunum konuşmaları ile başladı.  Başkan Özlem Mekik, derneğin çalışma alanları ve konularıyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. Genel Kurul toplantısı ve White Mill Cafe'yle ilgili sosyal medya paylaşımları şu hashtaglerle yapıldı #whitemillcafe, #wmmenu, #whitemillcihangir #Lezzetyazarlaridernegi #whitemill  #bloggerlarwhitemillde #turkiyelezzethareketi.
Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi için gerçekleştirilen açık oylamaya derneğe yeni üye olan yemek ve lezzet blogu yazarları da katıldı. Toplam 36 üyesi bulunan LYD derneğine 3 yıl süreyle hizmet edecek Yönetim Kurulu, oy birliğiyle ibraz edildi. Yönetim kuruluna ilaveten; denetim kurulu ve yedek üyelerin seçimi de gerçekleştirildi.
Duayen gazeteci Vasfi Pakman önderliğinde temelleri atılan Türkiye Lezzet Federasyonu ile birlikte hareket edecek olan Lezzet Yazarları Derneği, Türk Gastronomisi’ni tanıtma ve geliştirme adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.
Başkan; Özlem Mekik (Şef, Sofra Dergisi Yazarı, Yemek Programı Sunucusu, Yemek Danışmanı, İşletmeci; www.ozlemmekik.comwww.bimutfakikisef.com)
Başkan Yardımcısı; Bengü Doğruel (Yemek Blogu Yazarı, Yemek ve Prop Stilisti; www.ennefistarifler.comwww.yemekstilfotograf.com)
Sekreter ; Selin Ekim (Şef, Seyahat ve Dünya Mutfakları yazarı, Seyahat ve Gastronomi Blogu yazarı, Chaine des Routisseurs Şövalyesi, Dame de la Chain Şefi; www.selinekim.com)
Sayman ; Vasfi Pakman (Türkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı, Milliyet Lezzet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni )
Yönetim Kurulu Üyesi ; Füsun Gümeli (Yemek Fotoğrafçısı, www.fusungumeli.comwww.yemekstilfotograf.com)
Yönetim Kurulu Üyesi ; Tijen Aktay (Kanal Türk "5 Çayı" Programı Sunucusu, Yemek Danışmanı, Yemek Blogu Yazarı; www.lezzetibol.com)
Yönetim Kurulu Üyesi ; Funda Aydeniz (Yemek ve Lezzet Bloğu Yazarı; www.arenandfamily.blogspot.com.tr

Yönetim Kurulu Üyesi ; Haldun Tüzel (Chaine des Rotisseurs Şövalyesi, Gurme Şef ve Yemek Yazarı)

Yönetim Kurulu Üyesi ; Ali Yeliner ( Gazeteci, Reklamcı)
Y.Yönetim Kurulu Üyesi ; Fatoş Yağcı ( Sofra Dergisi Yazarı, Yemek Danışmanı, Yemek Yazarı)

White Mill Cafe Hakkında;
2008 yılında Cihangir Susam Sokağında açılan mekan; 2 katlı müstakil binasında ve defne ağaçlarıyla kaplı gizli bahçesinde Akdeniz Mutfağının sağlıklı lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor. 100 kişi ağırlama kapasiteli White Mill Cafe, sade ve özgün mimarisi ve seçkin müşterileriyle Cihangir'in en popüler yeme-içme mekanlarından biri.

Adres : Susam Sok. No: 13 Cihangir – İstanbul
Web : www.whitemillcafe.com
Mutfak : Akdeniz
Çalışma günleri : Her gün açık
Çalışma saatleri : 09.00 – 01.30 
(Mutfak Cuma-Cumartesi 23:30’da, diğer günler 23.00’da kapanıyor) 
Öğün seçenekleri : Sabah, öğle, akşam
Kredi Kartı : Geçerli
Otopark : Yok
Rezervasyon : Sınırlı sayıda alınıyor


AG Goods Foods Markası Hakkında;

AG Good Foods, dünyada gelişmekte olan, ev dışı tüketim kanalında tüketicinin ihtiyaç duyduğu farklı ve sağlıklı lezzetler talebine cevap vermek amacıyla, 2015 yılında AG Grup Şirketleri çatısı altında kurulmuştur. Portföyünde renkli pirinçler ve benzeri tahıl ve bakliyat ürünlerinin yanı sıra yeşil kahve çekirdekleri ve sağlıklı atıştırmalıkları da bulunduran şirketimiz, halen kendi tarlalarımızda ürettiğimiz yerli pirinçlerimizin satış dağıtımını da Türkiye’nin saygın şirketleri üzerinden gerçekleştirmektedir. Doğru ürünlerle , dünya pazarında marka bilinirliliği ile büyümeyi hedefleyen şirketimizin Belçika’da koordinasyon ofisi bulunmaktadır. Global operasyonları akademisyen gıda profesyonellerinin yürüttüğü AG Good Foods, önümüzdeki süreçte konsantre olduğu ev dışı tüketim kanalının yanı sıra, perakende kanalında varlık göstermek için yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarını yürütmektedir.
White Mill Cafe'nin menüsünde yer alan AG Good Foods marka siyah, kırmızı ve kahverengi pirinçle hazırlanan tarifler; yeni nesil sağlıklı beslenme trendinin aynı zamanda çok da lezzetli de olabileceğini gözler önüne koyuyor.  Renkli pirinçlerin sağlığa faydaları şunlar;  Kalp sağlığı dostu,  Bol lifli, düşük kalorili, E vitamini, magnezyum ve demir açısından zengin, Antioksidan değeri yüksek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya yardımcı, düşük glisemik indeksle kan şekeri dostu.
Kırmızı Pirinç, yüksek besin değeri, muhteşem rengi, yasemin pirinci dokusu, aromatik lezzetiyle mucize bir ürün. Köriyle muhteşem uyumuyla da lezzette fark yaratıyor. Genç kalmaya yardımcı özelliğiyle de ilgi çekiyor.

Siyah Pirinç diğer adıyla Yasak Pirinç. Siyah Pirinç, çok değerli olduğu için sadece imparatorların sofrasında bulunan ayrıcalıklı bir ürün. Tarihte halka yasak olan bu değerli ürün uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarından biri olarak biliniyor.

Kahverengi Pirinç, kalp hastalıkları ve bazı kanserlere karşı koruyucu etkilerinden dolayı Amerikan Kanser Topluluğu, Amerikan Kalp Birliği tarafından öneriliyor. Pirinçlerin sağlıklısı ve diyetisyenlerin de daima önerisi…



Hiç yorum yok: