3 Ağustos 2015 Pazartesi

NALİA KARADENİZ MUTFAĞI


Adını Doğu Karadeniz'de hasat edilen mısırları korumaya yarayan Ahşap yapıdan alan Nalia, Eşsiz lezzetlerini Güneşli ve Bostancı'da sizlerle buluşturuyor.
İç yağının zengin aromasıyla tatlandırılan karalahana çorbası, Mısır yarması, barbunya ve glutensiz mısır unuyla yapılıyor.
Yöresel tel peyniri, glutensiz mısır unu ve kazeini azaltılmış tereyağı ile buluşan Hemşin Mıhlama unutamadığım lezzetler arasında..
Yukarıdaki fotoğrafta benim favori yemeğim fasulye turşusu kavurmasını mısır ekmeği ile yemelere doyamadık..
Kavurmalı kaşarlı pidesi mutlaka denemelisiniz..

Çayeli kuru fasulyesi damak şenlendiren bir klasik..
Akçaabat köfte ve Rize kavurma'ya bayıldım..

Bu da meşhur Nalia Mısır Tatlısı..
Tereyağında kavrulmuş glutensiz mısır unu ve süzme yoğurdun mükemmel uyumu işte bu dedirtiyor.
Bimutfakikişef moderatörlüğünde Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak şeflerimizle harika bir tadım gerçekleştirdik.
Mekan sahibi Süleyman Bey e de misafirperverliği için ayrıca teşekkür ederim.




1 yorum:

birgül erdogan dedi ki...

En sevdiğim mekanlardan biridir. Evime yakın olması ayrı bir artı tabiki. Mısır ekmeği kuru fasulye ve tatlısı başta olmak üzere harika ve temiz lezzetler sunuyor.
Herzamanki gibi leziz ve keyifli bir etkinlik olmuş. Sevgiler