12 Temmuz 2015 Pazar

MİDTOWN HOTEL İFTAR MENÜSÜ


Midtown Hotel de değerli Chefimiz Ali Davut un iftar yemeğinde Blogger arkadaşlarımla biraraya geldik.
Öncelikle otel ve  Chef Ali Davut hakkında bilgi vermek istiyorum:

Midtown Hotel, lokasyonu ve rahatlığının yanında leziz yemekleriyle de öne çıkıyor. Bundaki en önemli pay, daha önce Türkiye’nin birçok önemli otelinde görev yapmış ve Türk Milli Takımını temsil eden ilk aşçılardan biri olan Midtown Hotel Executive Chef’i Ali Davut’a ait. 1 Mart 1965 Kastamonu doğrumlu Ali Davut Şef, henüz 8 yaşında yemek yapmaya başladı. 15 yaşında İstanbul’a geldi ve mesleki kariyerine Hacı Salih Lokantasında aşçı yamaklığı ile ilk adımını attı. Sırası ile Taksim Divan Otel, Pera Palas Otel, Kadıköy Aden Otel, Maslak Mövenpick / Prenses Otel, Sait Halim Paşa Yalısı ve Güney Amerika Trinidad & Tobago’da çalıştı. Ardından Midtown Hotel More Restaurant’da Executive Chef olarak görev yapmaya başladı. Chaine Des Rotisseurs üyesi olan Ali Davut, bugüne kadar katıldığı yurt içi ve yurtdışı yarışmalardan birçok ödül kazandı. Farklı çalışmalara imza atan usta şef, yarattığı yemeklerine isimler koyarak müşterilerine sunuyor. Bu yemeklerin en fazla tercih edilenlerinden biri, kendine ait yaratıcı patentli Maria Dima’nın Köftesi. Birbirinden lezzetli ve yaratıcı tatlar, Ali Davut ve ekibiyle Midtown Hotel More Restaurant’ta sizi bekliyor.



Kol böreği sunumu göz dolduruyor..

Kuzu konfit muhteşemdi pürede enginarla buğday uyumu çok başarılıydı..

Muzlu Kaymaklı Güllaç sarma anlatılmaz yenir diyorum..






Hiç yorum yok: