7 Mayıs 2015 Perşembe

ELMALI ENGİNAR TATLISI

Malzemeler (2 Kişilik )
2 adet enginar
1 adet elma
1/2 limon
1 çay kaşığı tarçın
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı su
3 yemek kaşığı toz şeker
3-4 adet karanfil
Süslemek için krem şanti
Yapılışı
Enginarları yarım limon ve üzerini geçecek kadar su ile 15 dakika bir ön haşlama yapıyoruz.
Suyunu döktükten sonra 2 fincan şeker ve 2 fincan su ile kaynamaya bırakıyoruz.Çatalla kontrol ettikten sonra tabağımıza alıyoruz.
Ayrı bir yerde elma rendesini,  3 yemek kaşığı toz şekeri ve biraz su ile pişiriyoruz.Ocaktan almaya yakın tarçını ve karanfili ilave ediyoruz.
Enginarların içine elmalı harcımızı dolduruyoruz.Üzerini kremşanti ile süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun.







6 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

Biz enginar konusunda malesef çok tüketici değildik. Tatlı harika olmuş. Mutlaka bu vesile ile enginar
yiyeceğim. sevgiler Ellerinize sağlık

nursevincelezzetler dedi ki...

Biz enginar konusunda malesef çok tüketici değildik. Tatlı harika olmuş. Mutlaka bu vesile ile enginar
yiyeceğim. sevgiler Ellerinize sağlık

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Enginar festivaline gittiğinizde ilk kez enginarın tatlı olarak çeşidi ile tanıştım gönderilerinizden. Tadını çok merak ettiğimi söyleyebilirim. Ellerinize sağlık,değişik bir tat ile tanışma zamanı.Sevgiler...))

petrolmavilim hd dedi ki...

güzel görünüyor da tatlisini ilk defa gördüm :)

Mehmet Ali Can dedi ki...

Hocam Menemen tarifi vardı :)

Selma mollaoğlu Mutfak ve Tatlar dedi ki...

Tadını bildiğim için herkese denemelerini öneririm..Ellerine sağlık Fundacım...