4 Mart 2015 Çarşamba

BEBEK BALIKÇI ATAŞEHİR'E GELDİ!..

BİMUTFAKİKİŞEF BEBEK BALIKÇI BULVAR216’DA
Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak la Bimufakikişef modorotörlüğünde Bebek Balıkçısının Anadolu yakasında Ataşehir’de açılan şubesinde lezzet turuna çıktık. Değerli lezzet yazarları ve blogerlardan oluşan gurup dün akşam mekanınsahibi Cem Karabulut’un davetiyle bir araya geldi.

BOĞAZDA BALIK KEYFİ 
ANADOLU YAKASINDA
İstanbul’un gözde semti Bebek’te 17 yıldır hizmet veren Bebek Balıkçı, Boğaz’da balık kültürünü oluşturan en önemli mekânlardan biri..50 yıllık deneyimiyle sektörün duayenlerinden olan Ertuğrul Karabulut’un halen işin başında olduğu Bebek Balıkçı, balığa ve denize dair tüm lezzetleri İstanbul’un Anadolu Yakasıyla buluşturmaya devam ediyor. Pendik Marin Türk’tesonra Ataşehir’de yeni şubesini açan Bebek Balıkçı, Bulvar 216 AVM’de “Boğaz keyfi” ile misafirlerini ağırlamaya başladı. Anadolu Yakasındaki her iki restoran ise oğul Cem Karabulut’a emanet.
Müdavimlerinin vazgeçemediği klasik tatları Ataşehir’deki yeni şubesinde orijinal sunumlarıyla ikram eden Bebek Balıkçı, modern dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Duvardaki resimler, vitraylar, freskler, rahat oturma alanları hep özenle seçilmiş. Türk, Rum ve Ermeni mezelerinin ön planda olduğu açık mutfak ve günlük onlarca çeşit balığın sunulduğu mostrakeyifli bir zaman geçireceğinizin garantisini veriyor. 100 kişilik kapalı oturma alanı bulunan Bebek Balıkçı’da açık hava keyfi yapmak isteyenler için de 70 kişilik bir bahçe mevcut. 

DEĞİŞMEYEN LEZZETLER
Bebek Balıkçı, Anadolu Yakası sakinlerinin her geçen gün ağırlaşan İstanbul trafiğine takılmadan “Boğaz lezzetleri”ne ulaşmalarına imkan veriyor. Boğaz’ın en popüler 25 soğuk mezesinin yanında yaklaşık 20 adet ara sıcak misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ermeni mezeleri topik ve pilaki, Rum mezeleri Girit ezme ve köpoğlu, Yunan usulü sebzeli muska böreği ile birbirinden renkli ve lezzetli Türk mezeleri büyük ilgi görüyor. Bunların yanı sıra Peru mutfağının popüler tadı ‘ceviche de kendi müdavimlerini yaratmış.
Zeytinyağı sosu ile natürel haliyle pişirilen ahtapot ızgara, kalamar ve karides kullanılarak yapılan balık beyti, balık mantı, balık köftesi ve pazı sarma levrek ise misafirlerin heyecanla bekledikleri ara sıcakların başını çekiyor. Tüm bu lezzetlere fırından yeni çıkan mis gibi kokan sıcak ekmekler eşlik ediyor. En uygun tekniklerle pişirilen günlük balıkların ardından trileçe, portakallı irmik, el yapımı baklava ve sufle, keyifli yemeğin tamamlayıcıları oluyor.
PAZAR KAHVALTISI
Pazar günlerinin sürprizi ise Bebek Balıkçı farkıyla yapabileceğiniz uzun pazar kahvaltıları. Ege usulü serpme kahvaltı, yaklaşık 20 çeşitle göz dolduruyor. Sunulan tüm menülerde günlük mevsim balıklarının yanı sıra butik ürünler kullandıklarını belirten Bebek Balıkçı’nın ikinci kuşak yöneticilerinden Cem Karabulut, “Mevsiminde ve yöresinde yetişen ürünler bizim lezzet sırrımız. Ustalarımızın elinde bu ürünler Bebek Balıkçı’nın fark yaratan lezzetlerine dönüşüyor. Boğaz’da balık keyfini Anadolu Yakasına taşımaya karar verdiğimizde çok olumlu dönüşler aldık. Pendik’ten sonra Ataşehir’de açtığımız ikinci şubemiz kısa sürede yoğun ilgi gördü. Lezzetlerimize güveniyoruz. Meze dolabımız ve açık mutfağımız kendimize olan güvenin göstergesiKaliteli ürünlerin uygun fiyatlarla sunulduğu restoranımızda kapalı otopark da mevcut” dedi.

Levrek pazı sarma kremayla müthiş bir uyum yakalamış..

Paella yemek için İspanya'ya gitmeye gerek yok!..

Balık mantı olağanüstüydü..
Balık içli köftedeki baharat uyumu damaklarımızı şenlendirdi..




2 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

yazı harika olmuş. İnşallah 3 gün için debende yazabilirim. BEBEKBALIKÇISINDA güzel lezzetlerle bu etkinlikd ebend ebulunbduğum için çok mutlu oldum. tekrar teşekkürler.

Birgün Belen 1acemiden dedi ki...

Tam da aradığım blog. Gezerim ki ben bütün gün burda :D www.acemiden.com