30 Ocak 2015 Cuma

VİETNAM USULÜ ET

Malzemeler
2 dilim dana antrikot
1 adet lime yeşil limon suyu ve rendesi
1 çorba kaşığı Kikkoman soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
1 diş sarımsak rendesi
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Püresi için 
2 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı mısır
Yapılışı
Eti limon suyu ,soya sosu, bal ,sarımsak ve zencefil rendesi,karabiber ve yağla marine ediyoruz.Aynı sosla yüksek ateşte kızartıyoruz.
Patatesleri haşlayıp tereyağ ile eziyoruz.Sütü ilave edip blenderdan geçiriyoruz.En son tuzunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.Mısırları ilave ediyoruz.
Tabağa önce püreyi sonra eti üzerine de lime kabuğu rendesi ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


1 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

Ellerinize sağlık. Antrikot ve sunumu harikaaa