29 Ocak 2015 Perşembe

SOYA SOSLU TAVUKLU KREP

Malzemeler (6 Kişilik )
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için
500 gr kuşbaşı tavuk eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Kikkoman soya sosu
4 çorba kaşığı domates sosu
1 paket mantar
Karabiber
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
az tuz
Dilimli kaşar peyniri
Yapılışı
Krep malzemeleri çırpılır ve yağlanmış krep tavasına kepçe ile dökülür.Kısık ateşte pişirilir.
Tavaya yağ koyup tavuk etini çevirmeye başlıyoruz.Soya sosunu katıyoruz.Domates sosunu ekliyoruz.Mantarı ince ince doğrayıp ekliyoruz.Suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.
Beşamel sos için un ve tereyağını kavurup sütü ekliyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Tavuklu harcın içine beşamel sosun yarısını ekleyip karıştırıyoruz.
Kreplerin içine tavuklu harçtan koyup katlıyoruz.Üzerine tekrar beşamel sos döküp 220 derece fırında üzerini kızartıyoruz.Fırından almaya yakın kaşar peynirini verip tekrar fırınlıyoruz.Üzeri kızarana  kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.



3 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

Leyla Kılıç dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Günaydın.Soya sosunu çok kullanırım .bu tarif ilgimi çekti.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık