5 Ocak 2015 Pazartesi

SOYA SOSLU TAVUK ve ÇİN PİLAVI


Malzemeler
500 gr tavuk kanat
2 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Pilav için
1 su bardağı arpa şehriyesi
1/2 demet yeşil soğan
1 havuç rendesi
1 kutu mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı  kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ketçap
Yapılışı
Tavuk kanatlarını yağlayıp tuzladıktan sonra elektrikli pişiricide 15 dk. soya sosunu ilave ettikten sonra da 10 dk.daha pişirip tabağa alıyoruz.
Pilav için tencereye sıvıyağı koyup şehriyeyi kavuruyoruz.Sonra da tereyağını,tuzunu ve suyunu ilave edip kısık ateşte demliyoruz.
Piştikten sonra rendelenmiş havucu,doğranmış yeşil soğanı ve mısırı ekliyoruz.En son ketçapı ekleyip karıştırıyoruz.
Sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

Mutfak Hazinem dedi ki...

Lezzeti kendeni anlattığı gibi görsel olarakta çok güzel hazırlanmış. Ellerine sağlık canım. Bu tabakta gördüklerimi aynen bende yapmak istiyorum :)

birgül erdogan dedi ki...

Çok beğendim, ço leziz görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Sevgiler

birgül erdogan dedi ki...

Güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık. Pilav şahane görünüyor.
Sevgiler