23 Ocak 2015 Cuma

COOKPLUS HARİKALAR MUTFAĞI İLE WORKSHOP

Serkan Bozkurt la beraber CHEF Table Akademi de gerçekleştirilen Cookplus ileHarikalar Mutfağı nda
harikalar yarattık yine..
Ayşenur Hanım'ın nazik davetiyle  yemek bloggerları olarak biraraya geldik.Şefimizle birlikte Balkabağı çorbası, tandır baklava, çikolata terin kahveli mousse ve sizlerle tarifini paylaşacağım Kars gravyerli ve Tokat bez sucuklu siyez bulguru topları(Isli ve tahinli yoğurtlu sos ile) yaptık.
Gravyerli ve Sucuklu Siyez Bulguru Topları (İsli ve tahinli yoğurtlu sos ile)
20 gr Kars gravyeri
10 gr Tokat bez sucuk
90 gr haşlanmış siyez bulguru
10 gr galeta unu
20 gr granül kaplama
1 adet yumurta
30 gr un 
1 gr tuz
1 gr karabiber
3 gr kimyon
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Sosu için
70 gr yoğurt
5 gr tahin
1/2 adet sarımsak
Tuz karabiber
Yapılışı
Bol kaynar suda bulguru haşlıyoruz.İçerisine rende gravyer, baharat, tuz, ayçiçek yağı ve galeta ununu ekleyip yoğuruyoruz.Sucuğu ekleyip yuvarlıyoruz.Sırası ile un,yumurta ve granül ile kapladıktan sonra yağda kızartıp yoğurtlu sos ile servis ediyoruz.




1 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

Güzel birgündü.. Özellikle bizler için ayrıca anılarda yer edecek. Ellerinize sağlık.