29 Kasım 2014 Cumartesi

ETLİ KURU FASULYE

Malzemeler
500 gr kuru fasulye
300 gr kuşbaşı dana eti
8-10 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı domates sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
Yapılışı
Bir gece önceden fasulyeyi ıslatıyoruz.Düdüklü tencerede etimizi pişiriyoruz.Tencereye yağı, soğanı,salçayı ve sosu koyup çeviriyoruz.Eti suyuyla birlikte tencereye döküyoruz.İçine fasulyeyi ve şekeri de ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşe alıyoruz.Fasulye pişince tuzunu atıp ocağı kapatıyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: