21 Kasım 2014 Cuma

ELMALI TART

Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı un 
İç malzeme
4 elma rendesi
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı ,yumurtayı ve diğer malzemeleri yoğuruyoruz.Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Minik tart kalıplarını ya da benim kullandığım cupcake kalıbını kullanabilirsiniz.
Hamur yağlı olduğu için kalıbı yağlamadım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle kalıbın içerisinde çevreliyoruz.Ortasına pişirip soğuttuğumuz elmalı içi yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: