12 Ekim 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ARMUTLU KEREVİZ

Malzemeler
2 adet kereviz
2 adet armut
1 adet havuç
1 orta boy soğan
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 portakal suyu
Yapılışı
Kereviz soyulur limonlu suda bekletilir.Armut ve kereviz küp küp doğranır.Havuç yuvarlak dilimler halinde doğranır.Tencereye yağ  koyup diğer sebzeleri ekledim.Soğanı doğramadan bütün olarak ekledim çünkü pişerken vitaminini ve kokusunu yemeğe veriyor.Soğan doğramayı ve yemeyi sevmeyenlere tavsiye ederim.Portakal suyunu ekleyip kaynamaya bıraktım.Tuzunu ocaktan almaya yakın atmayı unutmayın.En küçük ocakta kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.Yaklaşık 15-20 dk. sürüyor.Soğuduktan sonra nar ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: