26 Ekim 2014 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı tel Şehriye
4 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı 
Mercimek,bulgur ve pirinç suda kaynamaya bırakılır .Ayrı bir yerde yağda soğan,sarımsak ,salça ve nane kavrulur.Et suyuyla birlikte diğer karışıma eklenir.Şehriye ilave edilir.Diğer baharatlar da eklenir.10 dk. daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: