16 Temmuz 2014 Çarşamba

PESTO SOS

Malzemeler
2 demet fesleğen
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 çay bardağı parmesan peyniri rendesi
1 paket çamfıstığı
1 avuç kadar ceviz içi
Yapılışı
Fesleğenleri yıkayıp kurutuyoruz.Tavaya çamfıstığını ve ceviz içini koyup sürekli çevirerek kavuruyoruz.Rondoya sırayla çamfıstığı ve cevizi ,sarımsağı ,fesleğeni ve diğer malzemeleri koyup çeviriyoruz.Sosumuz homojen hale gelince hazır olmuştur.Cam kavanozda buzdolabında ya da buzluk poşetinde buzlukta saklayabilirsiniz.Afiyet olsun.

1 yorum:

biricit conus dedi ki...

annemde hep yapar cok lezzetli oluyor, eline sağlık :) sevgiler