9 Haziran 2014 Pazartesi

TAVUKLU ANKARA TAVA

Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriyesi
1,5-2 su bardağı sıcak su 
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil köy biberi
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ravika sızma zeytinyağı
1 paket Keskinoğlu kalça kuşbaşı tavuk eti
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tavaya zeytinyağı koyup tavuk etimizi kavurmaya başlıyoruz.Sonra yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz.Sırasıyla doğranmış biberlerimizi en son da konkase doğranmış domatesi ekliyoruz.
Tencereye zeytinyağımızı koyup arpa şehriyesini kavurmaya başlıyoruz.Tavuk etimizi de ekleyip suyunu veriyoruz.En son tereyağını ilave ediyoruz yanmaması için.Tuz ve karabiberini dilediğiniz kadar koyup kısık ateşte 17 dk. Demlendiriyoruz.Tencerenin kapağına kağıt havlu koyarsanız suyunu çekmesi için yemeğiniz tane tane diri görünecektir.Afiyet olsun.


2 yorum:

Kakulenin bebekleri dedi ki...

yarışmadan beri tarifi bekliyorum kuzum ellerine sağlık bu akşam ki yemek hazır ama yarına mutlak denenecek... basarılarının devamını dilerim.

batuhan dedi ki...

ellerinize sağlık