21 Mayıs 2014 Çarşamba

UN KURABİYESİ

Malzemeler
250 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sıvıyağı ve pudra şekerini yoğurmaya başlıyoruz.Un nişasta ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp nişasta serpip her birini rulo haline getiriyoruz.12 parçaya bölüp 24 tane kurabiye elde ediyoruz.Önceden ısıtılmış fanlı fırında 160 derecede pişiriyoruz.30-35 dk. Sonra fırından çıkarıp ilk sıcağı geçtikten sonra pudra şekeri serpip servis ediyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: