21 Mayıs 2014 Çarşamba

ŞEKERPARE

Malzemeler
5 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un (alacağı kadar)
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı
Yumuşamış tereyağını ve pudraşekerini yoğurmaya başlıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Diğer yandan şeker  ve suyu kaynamaya bırakıyoruz. 
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derece fanlı fırında 40 dk. Pişiriyoruz.Fırından çıkarınca biraz bekleyip ılık şerbeti döküyoruz.Dolapta bir gece bekletince daha lezzetli oluyor.Soğuk servis edilir.Dilerseniz üzerine fındık yerine badem ya da fıstık kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: