29 Mayıs 2014 Perşembe

SAMOSA(HİNT MUTFAĞI)

Malzemeler
4 yufka
3 patates
1 su bardağı bezelye
1 adet sivri biber
1/2 su bardağı konserve Mısır
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kişniş
2-3 dal maydanoz
CHİLİ SOS
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 chili biber ince doğranmış
1 su bardağı konkase kesilmiş domates
1 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1/2 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı
Yufkaları dört parmak genişliğinde uzunlamasına kesiyoruz.Patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz.Bezelyeleri haşlıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Yufkalara paylaştırıp muska şeklinde sarıyoruz.Kızgın bol yağda kızartıyoruz.
Sosu için
Tavaya yağı alıp domates salçası,chili biberi ,sarımsağı ve küp küp kesilmiş domatesi pişiriyoruz.Piştikten sonra limon suyu ve tavuk suyunu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

onca film izledim hiç tarifleri denemek aklıma gelmedi
bunu beğenecekmişim gibi geliyor