20 Şubat 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler
4 adet enginar
250 gr bezelye
1 havuç
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
1/2 limon suyu
Dereotu
Yapılışı
Enginarları mevsiminde satın alıp suyuyla birlikte poşetlerde buzlukta saklıyorum.Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip hafif kavuruyoruz.Enginarları ters çevirerek tencereye yerleştiriyoruz iyi pişmeleri için de çatal yardımıyla delikler açıyoruz.Havuç ve bezelyeyi de ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.Limon suyu,kesme şekeri ve tuzunu koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.Servis yaparken dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: