3 Şubat 2014 Pazartesi

MARGARİTA PİZZA

Malzemeler(hamuru için)
2,5 yemek kaşığı yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tutam toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
Domates Sosu için
1 orta boy soğan
400 gr taze kesilmiş domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Üzeri için
400 gr mozeralla rende
10-12 adet cherry domates
fesleğen yaprağı
Yapılışı
Maya,şeker ve ılık suyu bir kase içinde 5-10 dk. bekletiyoruz.Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 40 dk. bekletiyoruz.Hamurun kıvamında olup olmadığını anlamak için iki parmağımızı bastırıyoruz.Oyuklar olduğu gibi kalıyorsa hamur hazır demektir.Bu malzemeden 2 orta boy pizza elde ediyoruz.Tezgahı unlayıp elimizle pizzaya şekil veriyoruz.Bu arada Amavivo pizza taşımızı bir saat önceden fırına yerleştirip max. derecede ısıtıyoruz.
Sosu için bir tavaya yağı döküp soğanı yemeklik doğrayıp çeviriyoruz.Şekeri katıp biraz karemelleştiriyoruz.Domates,tuz,sarımsa ve kekiği ekleyip 1 saat pişiriyoruz.Sosu soğutup kullanıyoruz.Pizzamızın üzerine sosu gezdirdikten sonra bol mozzarella rendesini paylaştırıyoruz.En üste domatesleri kesip yerleştiriyoruz fesleğenle tamamlıyoruz pizzamızı.Fırında 5-10 dk. arası pişirip sıcak servis ediyoruz.



Hiç yorum yok: