9 Şubat 2014 Pazar

COOK SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ


İşte en sevdiğim Cook ürünleri
Cook-Sedat Tahir A.Ş. 1984 yılında Ankara'da üretime başlamıştır.1985 yılında yanmaz fırın torbasını,1987 yılında gıda streç filmini ve 1997 yılında da yağlı pişirme kağıdını ülkemize getiren ve tanıtan ilk firmadır.Teşekkürler Cook kaliteli ürünlerinle mutfağımızda yer alıyorsun.
EKS' de gerçekleşen bu güzel etkinlikte sevgili blogger arkadaşlarımla biraraya geldik.Sevgililer günü için çok özel bir menü hazırladık pişirdik sonra da afiyetle yedik.Menüde;Soğan çorbası,Ratatu yatağında baharatlı biftek ve Elmalı şarlot vardı.
RATATU YATAĞINDA BAHARATLI BİFTEK(2 KİŞİLİK)
Malzemeler
4 adet biftek
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz-karabiber
maydanoz
Yapılışı
Patlıcanlar küp küp kesilir.Soğan yemeklik,kabak ise ince bütün yuvarlak kesilir.Domateslerin kabuğu temizlenir ve küp küp doğranır.Tencereye yağı koyup soğanları,patlıcanı ve sarımsağı kavuralım.Sonra kabağı ve kırmızı biberi ekleyip bir çeviriyoruz.Domatesi ekleyip tuzunu baharatını veriyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-10 dk. pişiriyoruz.Ayrı bir tavada biftekleri yağda arkalı önlü kızartıyoruz.Servis tabağına en alta kabakları üzerine patlıcanlı karışımı en üste de bifteği koyup kıyılmış maydanozla servis ediyoruz.Hem pratik hem de çok lezzetli bie ana yemek.Afiyet olsun.




1 yorum:

nilay dedi ki...

Offf sebzeyle birleşmiş bir et şöleni.
Ellerine sağlık arkadaşım