31 Ocak 2014 Cuma

KESTANELİ İNCİR TATLISI KAYMAK EŞLİĞİNDE

Malzemeler
10 adet kuru incir
200 gr kestane
200 gr toz şeker
70 gr kaymak
500 ml. süt
200 ml. su
1 adet çubuk tarçın
Yapılışı
Kestaneleri ortasından bıçak ile kesip Tefal Actifryile 25 dk.pişiriyoruz.Kestaneleri rondoda 2 yemek kaşığı sütle birlikte püre haline getiriyoruz.Sütü ve tarçın kabuğunu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.Incirlerin sapını kesip sütün içinde 15 dk. Bekletiyoruz.İncirleri başka bir tencereye alıp içini kestane püresiyle dolduruyoruz.Üzerine toz şekeri serpip su ekledikten sonra kaynamaya alıyoruz.5 dk. Kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.Üzerine kaymak toz fıstıkla servis ediyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Incir tatlisini hic denemedim, cok guzel gozukuyorlar elinize saglik..