23 Ocak 2014 Perşembe

KESTANELİ HAVUÇ ÇORBASI

Malzemeler
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1/2 patates
1/2 kereviz
120 gr kestane
10 gr un
5 gr toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
800 ml. Su
Yapılışı
Kestaneleri çizip Tefal actifry ile 25 dk. Pişiriyoruz.Soğan,havuç,patates,sarımsak ve kerevizleri küp küp doğruyoruz.Tencereye yağ koyup sırasıyla soğan,havuç,kereviz,patates,sarımsak soteliyoruz.Unu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kestaneleri ve şekeri ekliyoruz.Suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Sebzeler yumuşadığında blender yardımıyla çorbayı inceltiyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip servis ediyoruz.



Hiç yorum yok: