31 Ocak 2014 Cuma

KESTANE VE KURU MEYVELİ PİLAV

Malzemeler
1 su bardağı yasemin pirinci
2 su bardağı kaynar su
75 gr kestane
30 gr kuru incir
30 gr kuru erik
30 gr kuru kayısı
30 gr kuru üzüm
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber 
Yapılışı
Kestaneleri  Actifry da 25 dk. Pişirdikten sonra soyup küçük parçalara bölüyoruz.Tencerede yağı ısıtıp kurutulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayıp soteliyoruz.Kestaneleri ve pirinci de ekleyip kaynar suyu ilave ediyoruz.Kısık ateşte 17 dk. demliyoruz.Tavuk kanatlarını da yağlayıp tuz ve karabibere bulayıp Actifry da 25 dk. Kızartıyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: