24 Ocak 2014 Cuma

KESTANE SOSLU TAVUK KANAT

Malzemeler
10 adet tavuk kanadı
1/2 kuru soğan
250 gr kestane
250 gr doğranmış domates
100ml.krema
250ml. Tavuk suyu
2 gr toz şeker
15 ml. Sherry Sirkesi
2 dal kekik
Tuz-karabiber
Zeytinyağı
 Yapılışı
Kestaneleri ortasından çizip Tefal Actifry ile 25 dk. Pişiriyoruz.Sonra da kanatları tuz ve karabibere bulayıp 25 dk. Actifry da kızartıyoruz.Sos tenceresine yağ koyup küp kesilmiş soğanı kavuruyoruz.Domates,şeker ve tavuk suyunu ekliyoruz.Kestaneleri ilave ediyoruz.Kaynamaya başladığında sirkesini ve kremayı ekliyoruz.Blender yardımıyla sosu pürüzsüz hale getiriyoruz.Kanatları sosa bulayıp kekik yapraklarıyla süslüyoruz.





Hiç yorum yok: