13 Ocak 2014 Pazartesi

KARİDESLİ VE KUM MİDYELİ RİSOTTO

Malzemeler(4kişilik)
1 paket Ayfrost karides
1 paket Ayfrost kum midyesi
400 gr Arborio pirinç
1 adet soğan
1 lt tavuk suyu
100 ml beyaz şarap
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz 
İsteğe bağlı karabiber
60 gr rende parmesan peyniri
Yapılışı
Zeytinyağı  tencereye alınıp ısıtılır yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.Soğanlar pembeleşince pirinç yıkanmadan ilave edilir.Ayrı bir yerde tavuk suyu kaynatılır.Başka bir tencereye önce zeytinyağı sonra çözdürülmeden karidesler 5 dk. çevrilir kum midyesi eklenir bir 5 dk. da birlikte sotelenir.Pirinçlere sırayla şarap kepçeyle tavuk suyu azar azar eklenir.Tavuk suyunu çektikçe ekliyoruz.Sotelenmiş karides ve midyeyi de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Pirinçler pişmişse risotto hazır demektir.En son tereyağı ve parmesanı ekleyip sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: