21 Aralık 2013 Cumartesi

KIYMALI KARNABAHAR



MALZEMELER
1 ortaboy karnabahar
200gr kıyma
1 ortaboy soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Karnabaharı temizleyip dallarına ayırıyoruz.Tencereye yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.Salça ve sosu ekleyip daha sonra karnabaharı ekliyoruz.Gaz yapmaması ve kokmaması için limon suyu ekliyoruz böylece karnabahar da daha beyaz görünüyor.Kısık ateşte tencere kapağını kapatmadan pişiriyoruz.Bu sayede hem kokmuyor hem de gaz yapmıyor.Öncesinde kaynatıp suyunu dökmediğimiz için vitamini de içinde kalıyor.En son tuzunu ekliyoruz.Pul biberle servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: