22 Aralık 2013 Pazar

ISPANAKLI KIYMALI GÜL BÖREĞİ


Malzemeler
3 yufka 
1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 ortaboy soğan
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Karabiber
Tuz 
Üzeri için 
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Ispanağı kendi suyuyla tencerede kısık ateşte pişiriyoruz ve acı suyunu sıkıyoruz.Ayrı bir tavaya az yağ koyup soğanı kavuruyoruz kıymayı ekliyoruz.Daha sonra ıspanağı ekleyip tuz  ve karabiber serpiyoruz.Yufkaları dörde bölüp yağ,süt ve yumurtayı çırpıp üzerine sürüyoruz.Geniş tarafına iç malzemeyi koyup sarıyoruz.Bu şekilde buzlukta saklayabilirsiniz daha lezzetli oluyor.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: