10 Aralık 2013 Salı

BALKABAĞI TATLISI


MALZEMELER
1kg balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
KREMASI İÇİN
375ml süt
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 paket toz kremşanti
40 gr beyaz çikolata
Hindistan cevizi ve fıstık tozu
YAPILIŞI
Balkabağını şekerle bekletip kısık ateşte pişiriyoruz.Bildiğiniz balkabağı tatlısı yapıyoruz.Süzdükten sonra çatalla eziyoruz.Bisküvi ve cevizi rondodan geçiriyoruz.Ele yapışmayacak şekilde hamur haline getiriyoruz.Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kurabiye şekli verip Hindistan cevizine buluyoruz ve parmağımızla ortasına çukur açıyoruz.Bu şekilde dolabınızda bekletebilirsiniz.Kreması için yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz diğer malzemeleri ekleyip çırparak pişiriyoruz.Ocaktan alırken vanilya ve kremşanti tozunu ekleyip çırpıyoruz.En son çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz..Üzerinin kabuk bağlamaması için streechfilm ile kaplıyoruz. Buzdolabında 1 gece beklerse daha lezzetli oluyor.Ertesi gün krema sıkma aparatıyla çukur yerleri dolduruyoruz ve üzerini fıstık tozuyla süslüyoruz.Afiyet olsun.

4 yorum:

Akdeniz Kızı dedi ki...

kış geldi kabak tatlılarımız başladı, güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık

merve gül dedi ki...

bugün ellerinden yemek kısmet oldu önce yok yemeyeyim kilo falan diye düşündüm ama birinciyi yedikten sonra tam ikinci diyecektim ki kalmamıştı tabi.. çok hafif lezzetli ve şık sunumuyla tam çaylık evde kızıma yapıcam ilk fırsatta ellerine sağlık.

merve gül dedi ki...

nefis güzel tatlı bugün yemek kısmet oldu ellerine sağlık canım

Kübra yücel dedi ki...

Merhaba Blogumda çekiliş var ilginizi çekermi
http://yusuflayiz.blogspot.com/2013/12/cekilise-davetlisiniz.html