16 Eylül 2013 Pazartesi

PİZZA

Pizza Hamuru ( Cook Mutfağı Etkinliği )


Muhammara (Cook Mutfağı Etkinliği)


       Ve yine Chef Muhittin Fidan'ın eşliğinde yaptığımız " Muhammara " bildiğim kadarıyla Hatay ve Antep yörelerinde oldukça sık yapılan bir meze. Ben bu tadı bugün ilk kez denedim ve artık sık sık sofralarımda da yer alacağını düşünüyorum. Deneyeceğiniz ilk tariflerinden birisi Muhammara olsun ve siz de geç olmadan bu tadı keşfedin.. 
 Malzemeler:
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı paprika acı biber sosu
  • 4 dilim bayat ekmek ( ufalayarak) ya da galeta unu
  • 3 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 fincan kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Cevizleri 1-2 saat suda bekletin
  • Cevizi iri parçalara bölünecek şekilde havanda dövün
  • Ekmek,Sarımsak,Biber sosu,Tuz,Kimyon,Toz biber,Nar ekşisini ekleyin
  • Kıvamına göre zeytinyağını karıştırın
  • Cook Streç filmle streçleyip dolaba koyalım
  • 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: