22 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

MALZEMELER
1 kg taze bakla
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
1,5 su bardağı kaynar su
tuz,karabiber
üzerine dereotu
YAPILIŞI
Baklaların kılçıkları ve uç kısımları kesilir.Yarım limon suyu sıkılmış su dolu bir cam kapta bekletilir.Tencereye yağ konulup soğan ve sarımsak kavrulur.Bakla ve un eklenerek hafif kavrulur.Ayrı bir yerde yarım limon suyu,toz şeker,tuz ,karabiber ve zeytinyağının yarısı karıştırılır.Kaynar suyla birlikte bu sos baklaların üzerine dökülür.Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.Baklaların kararmaması için metal kaşık kullanmamaya özen gösteriyoruz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: