23 Nisan 2013 Salı

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI
Pirinç yıkanır.Tencereye sıvıyağ konulur ve şehriyeler kavrulur.Daha sonra pirinç eklenir biraz daha kavrulur.Suyu,tereyağı ve tuzu eklenerek kısık ateşte 17 dk.pişirilir.Demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.

1 yorum:

Fatma Damyan dedi ki...

Ellerine sağlık canım, sunum şahane olmuş :)
Bizim evde de yemeğin yanına mutlaka ya pilav ya da makarna yapılır:)
Olmazsa olmazlarımızdandır yani :)
Bana da beklerim,
sevgiler canım...