1 Nisan 2013 Pazartesi

TAHİNLİ ÇELENK

MALZEMELER
50 gr tereyağı
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılıksüt
1/2 yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
alacağı kadar un
İÇİ
1/2 kavanoz tahin
25 gr tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
isteğe bağlı toz şeker
YAPILIŞI
Yağı eritip hamur kabımızda ılıksüt ,yaş maya ve şekeri karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.Mayalanması için 20 dk. bekliyoruz.Arasına yağı eritip tahinle karıştırıyoruz.Hamuru 3 bezeye ayırıyoruz.Dikdörtgen şekilde açıp tahinli karışımımızı sürüyoruz.Üzerine ceviz ve toz şekeri serpiyoruz.Rulo şeklinde sarıp bıçakla ortasından dikine kesiyoruz.Her parçayı burup çelenk şekli veriyoruz.6 tane elde ediyoruz.Tepside 20dk. daha bekletiyoruz.180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine sağlık canim nefis görünüyor tahinli cok nefis oluyor.

Asuman la dedi ki...

ama bu haksızlık yani benim gibi bi tahin canavarına bu yapılmaz ,kıyır kıyır olmuş nefiss

sekermutfağımız dedi ki...

Elinize sağlık hem görünüm muhteşem hemde lezzet, tahin içine girmiş daha ne olsun.Sevgiler:))

Mutfak dili dedi ki...

Cok severim bu lezzeti. Tahin tadi harika .
Elinize saglik olsun ..

Büşra Kahveci dedi ki...

Harika görünüyorlar :)Ellerine sağlık canım