22 Nisan 2013 Pazartesi

SOĞAN DOLMASI

MALZEMELER
1 kg beyaz soğan
500 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,kurutulmuş reyhan
1 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
Soğanların kabukları soyulup yıkanır.Tencerede yumuşayana kadar kaynatılır.Sonra tek tek katlarına ayrılır.İç harç hazırlandıktan sonra soğan katlarına sarılıp tencereye dizilir.Üzerine kaynar su eklenip pişirilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

Sinem dedi ki...

muhteşem görünüyor!

Ayk Aykut dedi ki...

İnstagramda da paylaşsanız tarifleri mutlaka bakıyoruM oraya buraya çok sık bakamıyorum harikasınız