16 Nisan 2013 Salı

ŞİVEYDİZ ÇORBASI(ANTEP YÖRESİ)

MALZEMELER
1demet taze sarımsak
1demet taze soğan
250 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı nohut
3-4 kaşık un
50 gr tereyağı
tuz
kuru nane
YAPILIŞI
Tencereye et konularak hafifçe kavrulur ve kaynar suyu ilave edilerek haşlanmaya bırakılır.Et piştikten sonra haşlanmış nohut ilave edilir.Soğan ve sarımsak yeşil kısımları iri  verevine kesilir ve eklenir.Ayrı bir yerde yoğurt,yumurta ve un çırpılır ve kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.Çorbaya ilave edilir.Ocakta bir taşım kaynattıktan sonra tuzu ve kızdırılmış yağla birlikte nane eklenir.Afiyet olsun.

1 yorum:

NİRVANA dedi ki...

canımmmm ellerine saglık...valla yarım saattir geziyorum blogunda ancak bakabildim...sevgilerr....