17 Nisan 2013 Çarşamba

MANTARLI MISIRLI DALYAN KÖFTE

MALZEMELER
1,5 kg dana döş kıyma
2 yumurta(akı üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 adet soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
galeta unu

İÇ MALZEMESİ
200 gr haşlanmış mantar
1 kutu konserve mısır 
 200 gr rende kaşar

PATATES PÜRESİ
3-4 haşlanmış patates
2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
tuz
muskat rendesi
YAPILIŞI
Köftelik malzeme yoğrulur. Tezgaha streçfilm serilir.Üzerine yoğurduğumuz köfte yayılır.Ortası çukurlaştırılarak iç malzeme konur.Rulo şekli verilir.Üzeri yumurta akıyla sıvanır.Fırın tepsisine yerleştirilir.160 derece fırında kademeli olarak ısısı yükseltilerek pişirilir.Bunu sebebi de çatlamasını engellemek için.Ayrı bir yerde haşlanmış patates tereyağıyla ezilir.Ocağa konulup sütü yavaş yavaş ilave edilir.En son muskat rendesi ve tuzu eklenip krema torbasına doldurulur.Dalyan köfteyi süsleyip yanına servis yapılır.Afiyet olsun.




1 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

harika görünüyor rulo pasta sandım
çok güzel süslemişsiniz ellerinize sağlık
sevgiler