13 Mart 2013 Çarşamba

TANDIR BÖREĞİ(KAYSERİ MUTFAĞI)

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI
700 gr dana kıyma
2 orta boy soğan
tuz
karabiber
maydanoz
sıvıyağ
ARASINA SÜRMEK İÇİN
200 gr tereyağı
3 yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI
 Hamuru yoğuruyoruz ve mayalanması için sıcak bir ortamda bekletiyoruz.Üç bezeye ayırıp teker teker açıyoruz.Arasına sürmek için yağı eritiyoruz ve tahini ekliyoruz.Yufkaların üzerine bu karışımdan sürdükten sonra ortasında bir havuz oluşturacak şekilde yanlarından bıçakla kesiyoruz.Her bir parçayı bir diğerinin üzerine kapatıyoruz.Dinlenmesi için buzlukta bekletiyoruz.Buzluktan çıkarıp tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Üç katın arasına kıymalı harçtan paylaştırıp tepsiye alıyoruz.En üste yumurta sarısıyla sıvıyağ karışımı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

Şehrinaz dedi ki...

Kayseli olan bir ablamizda yemistim , gercekten guzel bir lezzet ellerine saglik....

selda nın mutfak defteri dedi ki...

merhabalar. yöresel tatlara bayılırım. ellerine sağlık canım. sevgilerimle,
banada beklerim...:)

sanal sofram dedi ki...

Fundacığım çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.