6 Mart 2013 Çarşamba

ŞEKERPARE

MALZEMELER
125gr un
30 gr pudra şekeri
65 gr tereyağı
1 yumurta
10 gr irmik
1/2 paket kabartma tozu
10 gr toz badem
portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
ŞERBETİ İÇİN
500 gr şeker
500 gr su
1/2 limon
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi ekleyerek yoğuruyoruz.Hamuru elde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişiriyoruz.Şerbeti kaynatıp fırından çıkan sıcak tatlımızın üzerine döküyoruz.Şerbeti içine çekmesi için üzerine bir tepsi kapatıyoruz.Servis ederken üzerine bir yemek kaşığı mascarpone peyniri ve fıstık tozu ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Simge Keskin dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyorlar...