25 Mart 2013 Pazartesi

SEBZELİ PİLAV

MALZEMELER
3 su bardağı jasmin pirinç
6 su bardağı kaynar su
1 su bardağı konserve bezelye
1 su bardağı küp küp kesilmiş havuç
1 su bardağı konserve mısır
125 gr tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp tencereye yağı koyup kavurmaya başlıyoruz.Tuzu ve suyunu ekleyip kısık ateşte  pişirmeye başlıyoruz.10 dk. sonra sebzelerini ilave edip 10dk. sonra da ocağın altını kapatıyoruz.Tencerenin kapağına kağıt havlu yerleştirmeyi unutmuyoruz.Demlenmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

lezzet şöleni ellerine sağlık
sevgiler

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık ne kadar senlıklı duruyor

:::ZEYNO'NUN MUTFAĞI::: dedi ki...

Ellerine sağlık canım , renkli renkli tam ilkbahara yakışır bir pilav olmuş:)Sevgiler..