10 Mart 2013 Pazar

CREME BRULEE(FRANSIZ MUTFAĞI)

MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
500 ml.krema
120 ml.süt
120 gr.toz şeker
6 yumurta sarısı
10 gr nescafe gold
1 limon rendesi
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurta sarılarıyla şekeri çırpıyoruz.Sütü ve kremayı tencereye alıp kaynatıyoruz.Sonra içine limon rendesi,nescafe ve vanilyayı ekliyoruz.Yavaş yavaş yumurta şeker karışımını ekliyoruz.Kaselere döküp 100 derece fırında su dolu tepside pişiriyoruz.Yaklaşık 30-35 dk. kadar sürüyor.Fırından çıkınca tatlılarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Servis yaparken üzerine toz şeker serpip hürmüzle yakıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: