23 Şubat 2013 Cumartesi

TİGANİSA(BALKAN MUTFAĞI)

MALZEMELER 2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 adet kesme şeker
750 gr un
aldığı kadar su
 YAPILIŞI
Süt,maya ve şekeri karıştırıyoruz.Yoğurma kabımıza unu eleyip ortasını açıyoruz.Sütlü karışımı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.Hamurun cıvık olması gerekiyor gerektiği kadar su ekliyoruz.Mayalanması için bekletiyoruz.Kızartma tavasına sıvıyağı döküp kızmasını bekliyoruz.Elimize hamurun yapışmaması için bir kaseye tuzlu su koyuyoruz.Her birini yuvarlayıp tavada kızartıyoruz.Afiyet olsun.

3 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Ellerine saglik

cok güzel olmus canim

:-)))

Depresif Ayu dedi ki...

Çok hoş görünüyor, eline sağlık. Yoğurtu sütü saymazsak lokmayı andıran bir tarif değil mi?

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık canım benim